E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

A box with love

Een robijnrode satijnzachte red velvet truffeltaart met de perfecte roomkaasvulling. Bovenop een schatkistje gevuld met boterzachte truffels.

Vanessa

Recept van
Vanessa

Taart
(7) reviews

Ingrediënten

Red velvet cake

  • 175 milliliter zonnebloemolie
  • 312 gram bloem
  • 22 gram cacaopoeder
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 3 eieren (maat L)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 flesje intens rode gel-kleurstof
  • 235 milliliter karnemelk
  • 1 theelepel witte azijn
  • snufje zout

Chocolade truffels

  • 200 gram melk chocolade
  • 3 eetlepels Baileys
  • 3 eetlepels slagroom
  • 50 gram geblancheerde hazelnoten
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 5 eetlepels kokos schaafsels

Chocolade hart doosje

  • 350 gram pure couverture chocolade callets

Witte chocolade-roomkaas-glazuur

  • 500 gram roomkaas (kamertemperatuur)
  • 250 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram poedersuiker (naar smaak)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 100 gram witte couverture chocolade

Samenstellen

  • 300 gram aardbeien

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed bakvormen met bakpapier.

Bakgereedschap

  • Roosters om taarten te laten afkoelen
  • 2 bakvormen ø 20 centimeter
  • Acetaatfolie (twee repen van 18 x 3 centimeter)
  • Thermometer
  • Liniaaltje

Red velvet cake

  • Meng olie, eieren en suiker met keukenmachine tot een luchtig geheel.
  • Zeef en meng in een andere kom, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout.
  • Voeg rode kleurstof en vanille extract toe aan eiermengsel.
  • Voeg om en om bloemmengsel en karnemelk aan het eimengsel toe tot het een geheel vormt.
  • Voeg een theelepel witte azijn toe.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen.
  • Bak in ca. 35 minuten in de oven gaar.
  • Zaag nadat de cake is afgekoeld beide taarten een keer door, voor vier mooie lagen.

Chocolade truffels

  • Verwarm de room.
  • Smelt melkchocolade au bain-marie; voeg warme room toe.
  • Hak de hazelnoten fijn.
  • Voeg Baileys en hazelnoten toe.
  • Giet het mengsel in een oppervlakkige schaal, afdekken met plasticfolie en laat afkoelen in de ijskast.
  • Schep de chocoladeganache met een lepeltje en rol het in meerdere kleine balletjes.
  • Bedek de chocoladetruffels met cacaopoeder en sommige met kokosrasp.

Chocolade hart doosje

  • Tempereer de chocolade en bestrijk hiermee 2 repen acetaatfolie van 18 x 3 centimeter.
  • Buig de chocoladereepjes om een rond voorwerp (bijvoorbeeld een flesje) waarbij een gedeelte uitsteekt (2 halve hartjes).
  • Bestrijk een deel van de chocolade op een stuk bakpapier in vorm van een hart.
  • Leg de inmiddels uitgeharde en gebogen chocolade repen hierop om een bakje in de vorm van een hart te maken.
  • Vul het doosje met de truffels.

Witte chocolade-roomkaas-glazuur

  • Smelt de witte chocolade en laat daarna iets afkoelen.
  • Meng de boter en de roomkaas tot een glad geheel.
  • Voeg de afgekoelde witte chocolade toe aan het mengsel.
  • Voeg een theelepel vanille extract toe.
  • Voeg poedersuiker toe (naar smaak).

Samenstellen

  • Smeer het roomkaasmengsel tussen de lagen.
  • Leg in de middelste laag plakjes aardbeien (200 gram).
  • Stapel de lagen.
  • Bestrijk de hele taart met de glazuur.
  • Leg chocoladehartjes doos met truffels op de taart.
  • Snijd aardbeien (100 gram) in hartjesvorm en leg langs de randen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.